„Зарадвах се от този жребий. „Интер” игра със „Славия” (Прага) в Шампионската лига. Гледал съм няколко техни мача. Ще бъде тежко. Вярвам, че българските фенове ще бъдат доволни от крайния резултат."

Думите са на новия треньор на „орлите” Павел Върба пред Нова тв, който даде заявка 2020 година да бъде най-успешната в клубната история на „зелените”. Сред приоритетите са двубоите с италианския гранд „Интер” в Лига Европа и титлата на България.

Групите на Шампионската лига са сред основните цели на Върба, който приел офертата на ръководството на "Лудогорец" именно заради това.

„Мога да констатирам, че мачовете на „Славия” с „Интер” бяха доста контрастиращи. В Прага „Интер” показа много стабилна игра и показа мускули. Мачът в Милано демонстрира, че съставът има слабости и пукнатини.

Надявам се ние да вземем поуките от тези мачове и да успеем да вземем положителен резултат от двата двубоя.

„Лудогорец” е кралят на българското първенство. Доминира тотално. Осъзнавам, че никой няма да приеме от мен нещо различно от първото място.

Още от първите ми срещи с ръководството ме привлече идеята за Шампионската лига. Именно затова аз приех тази оферта. Сам искам тази цел - влизане в групите на турнира”, посочи още Върба. 

Групите на Шампионската лига са сред основните цели на новия треньор на "Лудогорец".

„Ако наистина стигнем до първо или второ място в групите, това ще бъде огромен успех. Понякога и в Лига Европа подобно класиране е успех. Ще видим. Искам да добавя, че класирането в самата групова фаза е най-важното за начало." 

Българското първенство не е толкова слабо и тук има качество, смята Върба.

„Познавам и Роман Прохазка, и Давид Бистрон, които играха за „Левски” в миналото. С „Жилина” играх срещу „сините” в квалификациите на Купата на УЕФА. Покрай наблюдаването на Роман Прохазка, който пристигна в „Пилзен” преди две години от „Левски”, познавам сравнително добре българското първенство. Повечето хора си мислят, че класата тук не е толкова висока. Но аз знам, че има качество и първенството не е толкова слабо”, добави той.

„Признавам си, че не познавам абсолютно всички български отбори. Гледал съм ЦСКА, „Левски” и „Лудогорец”. Те биха се класирали на предни позиции в чешката лига. Ще си призная, че за нас шампионската титла е по-важна. Тя ни дава пътя към Шампионската лига. Със сигурност няма да подценим мача с „Левски” за Купата на България. Ще ни бъде трудно, защото гостуваме. Ще видим какво ще излезе", продължи той. 

Павел Върба обясни дали работата с чужденци е предизвикателство за него.

„В „Анжи" (Махачкала) работих в подобна обстановка. Повече от половината състав там бе от чужденци. Мога да кажа, че съм свикнал да работя по подобен начин. За мен това не е проблем. Не искам да сравнявам „Анжи” с „Лудогорец”. Качеството тук е малко по-различно”, заяви той.

Върба коментира и новите попълнения в отбора, които се очакват през януари.

„Предвид факта, че 8 души ще се завърнат от наем, ще видим как ще се развият събитията. Признавам, че водим разговори с ръководството на клуба. Възможно е да пристигнат футболисти през януари. Все пак няма да ви кажа имена. Всичко е въпрос на договорки”, каза той.

Под ръководството на Върба "Лудогорец" ще се опита да играе възможно най-офанзивно и да радва публиката, стана ясно още от намеренията на треньора. И заедно с това 9-ата титла "да акостира" в Разград.