Българин е починал в Солун, след като е бил нападнат от футболни фенове и после прегазен от кола, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. По-късно стана ясно, че това е 28-годишният Тоско Бозаджийски, един от най-отявлените запалянковци в агитката на "Ботев" (Пловдив).

Гръцката полиция каза, че жертвата и още двама негови български приятели били атакувани вчера следобед от около 15-20 фенове на ПАОК, въоръжени с прътове. Инцидентът е станал след дербито на Солун между "Арис", който има цветовете на "Ботев", и ПАОК (4:2). 

Нападението станало близо до паркинг в центъра на града. Българите били пребити, а по време на побоя 28-годишният Тоско се озовал на улицата и бил прегазен от кола. Останалите двама нападнати българи не са със животозастрашаващи рани.

"Инцидентът възникна вчера в следобедните часове. При сбиване българските фенове са били нападнати. Те са се канели вече да си пътуват за страната след провеждане на мача, който беше в събота всъщност. Нападнати са от гръцки фенове с бухалки, с мотоциклети, каски, маскирани, качулки. За съжаление докторите не са могли да спасят едното момче, което е ударено от кола при сбиването. Други двама бяха прегледани в болницата. Изписани са още в полунощ. Полицията сне свидетелските показания", заяви за БНТ Красимир Тулечки, консул на България в Гърция.

14 души са били арестувани във връзка с трагичния инцидент.

Полицията започна издирване на нападателите и на колата, която е ударила момчето. В хода на деня гръцкото издание "Катемарини" съобщи, че те са били идентифицирани и арестувани. Става въпрос за двама млади мъже - на възраст 24 г. и 26 г., участници в сблъсъка, както и една жена, за която се предполага, че е управлявала автомобила.

И тримата нападнати българи са фенове на "Ботев", чиито поддръжници са свързани с "Арис", който е най-големият съперник на ПАОК в града.

Феновете на "Ботев" изказват съболезнования за убития си сподвижник. Това направи и клубът.