Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова кметът на Перник Станислав Владимиров да не забравя, че е бил избран като алтернатива на ГЕРБ. Пред бТВ Нинова коментира информациите, че кметът е отказал среща на Нинова по повод водния режим в града. Тя заяви, че такъв отказ няма, защото тя самата не е искала такава среща. Владимиров е бивш депутат от БСП.

"Кметът да си гледа кметските работи. Да не забравя, че беше избран като алтернатива на ГЕРБ. Неговото място е на страната на перничани. Те искат да знаят кой е виновен. Ние като партия и като парламентарна група ще си свършим нашата работа. Викат ни хора - отиваме, има проблем - помагаме. Това не е пернишки, той е национален въпрос, национална криза", каза Нинова.

Тя допълни, че половин милион българи са без достъп до питейна вода, защото кризата се разраства и в други градове заради "безхаберно" управление.

Темите на предстоящия вот на недоверие ще са кризата с водата, вносът и преработката на боклук и замърсяването на въздуха.

"Какво обясняват, че някой друг им е виновен. Все някой друг им е виновен. И така 10 години", каза още Нинова.

Тя призова ГЕРБ да обясни на хората, които са засегнати от всички тези проблеми, че БСП организира сценарий за сваляне на правителството. Според нея отговорни за всички проблеми са министрите Нено Димов, Петя Аврамова и премиерът Бойко Борисов.

"Десет години управляваш държавата и не можеш да разбереш кой ти е собственикът на язовирите в страната", изтъкна Нинова.

Тя припомни, че цената на водата се е увеличила три пъти за десет години и тези пари би трябвало да отидат за подмяна на мрежата. От нея обаче бил подменен само 1%

"Къде отидоха тези пари, които събрахте от българския народ", попита Нинова.

Тя каза, че е "120% сигурна", че парламентарната група ще подкрепи вота на недоверие. И коментира шареното гласуване на БСП при избирането на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Нинова обясни, че социалистите от Пловдив са заявили, че той е професионалист и почтен човек. Други пък, които са подкрепили Цацаров, са изтъкнали, че той е бил по-добрата кандидатура от двете, които бяха предложени.

"Ако съм 100% подкрепен лидер на БСП това е проблем. Това е диктатура. Аз не съм Бойко Борисов. На неговите конгреси се гласува на 100% и няма изказване", каза Нинова.

И припомни, че предстои лидерът на БСП да бъде избран чрез пряк избор по нейно предложение.