Агенти на ДАНС и МВР влязоха във ВиК-Пловдив, предаде БНТ. Целта на акцията е пълна проверка на държавното дружество.

По непотвърдена информация проверката е по разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, а поводът е водната криза в Перник и разкритите вече там нередности в управлението на дружеството в града.

Според най-големия местен вестник "Марица",...

"... ако нагазят обаче в дълбоките води на обществените поръчки във ВиК, начина, по който са избирани изпълнителите и свързаността на част от тях с приятелския кръг около управителя на дружеството Спартак Николов и бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, със сигурност и в Пловдив ще щракат белезници." 

Според изданието в обсега на проверката могат да влязат още изпълнението и отчитането на договорите с избраните изпълнители, назначенията на калинки в предприятието, контролът върху инвестиционната и ремонтна дейността, начинът, по който се събират  приходите, "частното", което въртят част от служителите на ВиК в работно време.

А в разследването могат да се включат и хората от антикорупционната комисия, които да обследват имотните сделки на "роднинско-приятелския кръг на Спартак Николов", твърди още "Марица".