Израелският премиер Бенямин Нетаняху предложи на руския държавен глава Владимир Путин да обсъдят американската "сделка на века" за уреждане на конфликта в Близкия изток и прояви интерес към мнението му по въпроса, предаде ТАСС.

"Господин президент, вие сте първият лидер, с когото се срещам след посещението си във Вашингтон и оповестяването на плана на Тръмп. Мисля, че днес имаме възможност (да обсъдим тази тема), бих искал да поговоря с вас, да чуя вашето мнение, да видя как можем да обединим всички сили за мир и спокойно съществуване (в региона)", каза Нетаняху.

Министър-председателят на Израел напомни, че по-рано е разговарял с американските си приятели и може да разкаже "за някои неща", свързани с тези разговори.

Нетаняху подчерта, че отношенията между Израел и Русия са по-солидни от всякога и благодари на Путин за лидерството по близкоизточната тема и по други теми.

Той благодари от името на целия израелски народ на руския лидер за помилването в Русия на израелката Наама Исахар. Тя беше осъдена на 7 години затвор за притежание на няколко грама марихуана, предаде ДПА. Путин подписа указа вчера, преди пристигането на Нетаняху. Днес руският президент помоли израелския премиер да предаде на най-добри пожелания на помилваната и близките й.