Популярната водеща Лора Крумова напусна Нова телевизия. 

Това съобщава "Свободна Европа", като новината бе потвърдена за Клуб Z от екипа на медията.

Пред "Свободна Европа" Крумова е коментирала:

"На фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен".

По думите й решението е отдавна обмисляно и напускането е по нейна инициатива, телевизията първоначално искала тя да остане. Пред Клуб Z журналистката поясни, че има предвид масовите прекратявания на договори на продуценти, водещи и репортери от медията. Подчерта, че "там остават много качествени колеги и приятели". 

"Не съм гонена или репресирана", отбеляза тя. "Развивах кариерата си с развитието на частните медии. От моето поколение журналисти вярвахме, че те ще се развиват в положителна посока. Оказа се, че не е така."

На практика Крумова няма да се върне в телевизията, като в момента е по майчинство. Ще продължава своята кариера като журналист, но в момента няма план къде. Последно водеше предаването "Събуди се", което се излъчва през уикенда.

Новината идва само два дни, след като стана ясно, че медията се разделя с режисьора, карикатурист и монтажист Валдес Радев. И в случая раздялата била по взамно съгласие. Инициативата обаче не дошла от него. Радев е бил на трудов договор, но е прекратил взаимоотноешнията си веднага, без предизвестие.

Той не е първият човек, който напуска Нова тв, след като нейни собственици станаха братя Домусчиеви. 

Оставки вече подадоха (по различни причини) или им бяха "подадени" множество продуценти, водещи и репортери - Анна Цолова, Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова, Генка Шикерова, Марин Николов, Миролюба Бенатова и мн.др. 

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.