"Вчера бе цензуриран говорителят на главния прокурор, беше цензурирана прокуратурата. Повтарям, че прокуратурата знае срещу кого се изправя. Знае, че се е изправила срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони, с които ще се опита да се защити и то чрез вас медиите".

Това заяви днес говорителката на главния прокурор Сийка Милева. От думите й не се разбра нито какво точно има предвид, нито кои са тези медии, нито в какво се изразява въпросната цензура. Стана ясно само, че думите й имат касателство по случая с Васил Божков, по който държавното обвинение ударно работи, а началникът на Милева Иван Гешев всеки ден дава изявления и пресконференции. Двамата държат и речи за ролята на прокуратурата и грижата й за обикновения човек, за пенсиите и коледните добавки на пенсионерите.

Иначе днес Милева отрече антиките от колекциите на намиращия се някъде в чужбина бизнесмен да са изнасяни в чували, както твърдят служителите на фондацията, отговаряща за колекциите.

"Предметите се изземват по законоустановения ред в присъствието на най-добрите експерти в България", заяви говорителката.

И изведе извода:

"Това е една хибридна атака срещу прокуратурата от Божков и свързани с него лица, че предметите се изсипват. Няма такова нещо да се хвърлят в черни чували".

Тя отказа да коментира има ли подадени сигнали срещу Божков и за изнасилвания. Тази сутрин авторът на сигнала срещу собственика на "Нове холдинг" за спестени милиони от такси от хазарт Цветомир Найденов обяви Божков сериен изнасилвач и заяви, че е сезирал обвинението за това.