Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Емил Христов - директор на ТЕЦ "Бобов дол", е арестуван днес, съобщава бТВ, позовавайки се на свои източници. Според тях той е задържан днес следобяд и извън територията на ТЕЦ-а. 

Полицейската мярка е за 24 часа и се очаква утре прокуратурата да даде повече информация по случая. 

Новината идва само след като лично главният прокурор Иван Гешев отиде в централата на проверка за нерегламентираното горене на отпадъци. Прокуратурата пък възложи пълна проверка на ТЕЦ-а на екоминистерството. 

Още тогава Гешев обяви, че констатирани нарушения има. Сред тях е, че централата е горяла боклук, който е бил смесен в въглища.

Второто нарушение е, че е изтекло разрешителното на ТЕЦ-а да горе каквото и да е друго освен въглища и третото е, че в площадка в съседство с централата нерегламентирано се складира боклук за изгаряне. 

Освен централата в Бобов дол, прокуратурата проверяше и ТЕЦ-овете "Брикел", "Сливен" и "Перник", всички те свързани с бизнесмена Христо Ковачки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.