Премиерът Бойко Борисов е доста притеснен. Виждаме, че е и много уморен. Такава диагноза постави депутатът на БСП Антов Кутев в коментар за публикацията на испанския в.“Ел Периодико“ за разследване за пране на пари срещу Борисов. 

„Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен.“, заяви Кутев пред бТВ.

Още в петък премиерът Борисов отрече обвиненията срещу него. 

„Защо да отговарям на нещо, което пише, дори и ТАСС веднага го препечатаха – пише, че не са открити доказателства, какво да кажа?!...Разбирам ги тези ченгеджийски номера. Те са много ясни. Освен това, за това нещо преди два месеца ни предупредиха. Те трябваше да излизат понеделник, вторник, сряда, четвъртък – по една статия. Обаче нещо се объркаха. Нали целта беше шествието да е пикът, за да се направи пуч. Не считам, че трябва да разговарям на тема, която изобщо е ясно, че е направена да ми цапа името. Нека да си проведат разследването, почти съм сигурен, че има и така от изток и съм се хванал с колеги на бас за няколко рубли, да видим какво ще излезе накрая“, каза тогава Борисов. 

Според Антон Кутев обаче „ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока“.

„Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, коментира Кутев. 

Попитан дали публикациите не са част от кампания за набеждаване Кутев отговори:

„Възможно е и това да става, но аз си спомням много добре момента, когато избухна скандалът с Мишо Бирата – тогава си мислих, че властта ще се търкаля по улиците… Тогава Борисов се измъкна, като всички служби започнаха да разследват не дали премиерът се е обадил, спряла е проверката и е ощетил бюджета, а дали записът е автентичен. Най-вероятно сега ще се съсредоточим върху подобни неща. 

Прокуратурата ще се заеме с въпроса, няма как да не се заеме, след като се е заела вече испанската, и ще започне да разглежда кой го е пуснал, има ли руска връзка, шпиони участват ли. Няма да се заеме с основния въпрос всъщност – има ли пране на пари… Аз не казвам, че премиерът е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва, не само срещу враговете на Пеевски.“

Кутев отрече, че ще се кандидатира за лидер на БСП. По думите не е толкова важно кой ще оглави партията на 26 април, а кой ще влезе в нейното ръководство.