Тази вечер се играят поредните два осминафинала в Шампионската лига: "Челси" - "Байерн" (Мюнхен) и "Наполи" - "Барселона". Това са първите мачове. И двата са с начален час 22:00.

В поредния англо-германски сблъсък двата съперника имат сметки за уреждане. Пресен е споменът от финала в турнира през 2012 г., когато "Челси" надви "Байерн" с дузпи след бърза размяна на голове в края на редовните 90 минути. Това се случи в дома на баварския колос - ст. "Алианц арена".

През миналата година мюнхенци отпаднаха от "Ливърпул", но сега са фаворити срещу младия отбор на "Челси". Един от героите на "сините" от онази нощ през 2012-а - Франк Лампард, сега е треньор на тима. А в "Байерн" личат трима футболисти от онзи период.

В германския състав няма контузени основни футболисти, но в "Челси" липсват Нголо Канте, Калъм Хъдзън-Одой и Кристиан Пулишич.

"Барселона" гостува на "Наполи" с мисъл за провалите си в елиминациите през последните години. Това ще е европейски дебют с Барса за новия треньор Кике Сетиен.

Дженаро Гатузо няма проблеми с липсващи футболисти. Сетиен обаче е ограничен в избора си на класни нападатели в "Барселона" заради трайните контузии на Луис Суарес и Усман Дембеле.