"Славия" изигра много силен мач и победи "Левски" на "Герена" - 2:1 от 23-ия кръг на efbet Лига на ст. "Георги Аспарухов". 

Ивайло Димитров откри в 7-ата минута. В 27-ата Найджъл Робърта изравни с глава. Течеше 54-ата, когато Димитров заби второ попадение.

"Белите" доминирха изцяло, пропуснаха половин дузина чисти положения и изтърваха да спечелят с разлика. В края на срещата домакините останаха с човек по-малко - съдията Волен Чинков вдигна директен червен картон на Дени Алар за ритане на противник.

Двубоят започна много динамично, с атаки и от двете страни. В 15-ата мин Паулиньо от "сините" беше ударен в главата неволно и напусна окървавен и на носилка. Това беше удар за "Левски", тъй като  бразилецът е сред най-добрите играчи на тима.

А "Славия" зареди опасности. Ивайло Димитров пропусна от чиста ситуация, а също така юношата Филип Кръстев. 

"Левски" повече владееше топката, но това не водеше почти до нищо пред вратата на съперника. Все пак Найджъл Робърта изравни, като засече топката с глава при ъглов удар. А Кръстев направи нов пропуск, както и Ивайло Димитров.

След почивката "Славия" заигра още по-уверено, държейки противника далеч от вратата си. В 54-ата Галин Иванов проби отляво и подаде на Димитров, който първоначално не уцели топката, но имаше шанса да се коригира - 2:1.

Последваха нови пропуски на "белите" - Димитров не уцели празната врата след суматоха пред пеналта на "Левски". Таранът имаше и още възможности.

До края "сините" не успяха дори да притиснат съперника си, още по-малко пък да застрашат вратата му. Така тимът на Петър Хубчев още е без победа в официален мач тази година. В първите два кръга от пролетния дял записа равенства.

А 23-ият кръг донесе загуби на отборите, водещи битка за 2-3-то място - "Левски", Локо (Пловдив) и ЦСКА-София. Идната седмица се играят четвъртфиналите за Купата на България. "Левски" приема "Лудогорец", който е поставен под карантина в базата на БФС в "Бояна" заради мача с "Интер" в Милано.