Броят на починалите от новия коронавирус в Италия през последните 24 часа е нараснал с пет души, с което общият брой на починалите става 34, съобщи ръководителят на италианската Гражданска защита Анджело Борели, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Броят на заразените вече е 1694 души, с 50 процента повече от вчера, когато броят им беше 1128 души. Излекувани са 83 души.

Около 51 процента от заразените са под домашна карантина без симптоми на заболяване, а около 9 процента, или 140 души, са в интензивни отделения.

Италия ще въведе тази седмица мерки на стойност 3,6 милиарда евро или 0,2 на сто от Брутния вътрешен продукт, за да помогне на икономиката да устои на кризата с коронавируса. Това заяви днес министърът на икономиката и финансите Роберто Гуалтиери, цитиран от Ройтерс.

В интервю за в. "Република" министърът изразява увереност, че Европейският съюз ще одобри необходимото повишаване на официалната цел за бюджетния дефицит на Италия. Той допълва, че в средата на седмицата министрите от Еврогрупата ще обсъдят ситуацията по телефона.

Подкрепата ще бъде осигурена отделно от представения в петък пакет от помощи за 900 милиона евро за най-засегнатите райони.