Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява от приближаването на вируса до Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Представители на щата Мериленд съобщиха снощи, че един от посетителите на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в Оксън хил е дал позитивна проба за наличие на коронавируса. Както Тръмп, така и вицепрезидентът Майк Пенс говориха на форума, но според Белия дом няма данни някой от тях да е бил в близост до заразения.

Тръмп подчерта, че САЩ се справят чудесно с епидемията и не се притеснява от приближаването на вируса. Президентът изрази увереност, че това няма да попречи на предизборните митинги.

Американският президент неглижира вируса от самото начало на епидемията и постоянно твърди, че няма никаква опасност, дори когато собствените му експерти казват обратното.

По-рано кметът на американската столица Кметът на Вашингтон Мюриел Боузър заяви, че в столицата е регистриран първия случай на заразен от коронавируса.

Заразеният не е пътувал извън страната и не е имал близки контакти със заразени лица, добави кметът, цитирана от ТАСС. Тя добави, че засега не се планира въвеждането на извънредно положение в столицата, но обстановката се оценява постоянно.

БТА