БФС обяви, че спира продажбата на билети за баража за Евро 2020 между България и Унгария на 26 март заради обявените от правителството мерки срещу разпространение на заразата от коронавирус.

Двубоят трябва да се играе на стадион "Васил Левски", но може да премине и без публика, ако се стигне до такива мерки и в България. Победителят ще срещне Исландия или Румъния в последна битка за една от останалите четири квоти за Европейското. Над финалите, които ще се проведат в 12 града из Стария континент, също е надвиснала опасността от отлагане, но засега УЕФА гледа на това само като на вероятност.

Няма да се продават билети и за квалификацията на младежките ни национали срещу Естония на 29 март, отново в София.

Междувременно френските власти затвориха реванша от осминафиналите на Шампионската лига между "Пари Сен Жермен" и "Борусия" (Дортмунд) в сряда, 11 март. Двубоят на "Парк де Пренс" ще се играе без публика. Германският тим спечели с 2:1 в първия мач.

До момента болните от коронавирус във Франция са 1116, а с повече са само три страни - Китай, Южна Корея и Италия.

Има призиви и други мачове от най-комерсиалния евротурнир да са при закрити врата. Като например срещата "Барселона" - "Наполи" на 18 март. Като изключим мача в Париж, засега няма издадена забрана за публика за другите мачове от надпреварата тази седмица.

Във вторник за срещите "Валенсия" - "Аталанта" и "Лайпциг" - "Тотнъм", а в сряда ПСЖ - "Борусия" и "Ливърпул" - "Атлетико".