Двайсетте най-богати хора в света са загубили близо 78 милиарда долара за едно денонощие след най-големия борсов срив на Нюйоркската фондова борса от октомври 1987 година, съобщава списание "Форбс", цитирано от ТАСС и БТА.

Пазарите са все по-обезпокоени от разпространението на епидемията от коронавирус.

Експертите на "Форбс" са изчислили, че най-големи загуби е понесъл ръководителят на "Амазон" (Amazon) Джеф Безос, който след спада на цената на акциите на неговата компания с 8 процента е изгубил близо 8 милиарда долара.

Състоянието на генералния директор на френската група Ел Ве Ем Аш ("Луи Вюитон Мое Хенеси" - LVMH, Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно е намаляло със 7,7 милиарда долара за един ден.

В списъка на "Форбс" са изброени също така ръководителят на "Фейсбук" (Facebook) Марк Зукърбърг със загуба от 5,7 милиарда долара и милиардерът Лари Елисън, собственик на "Оракъл" (Oracle), чието състояние е намаляло с 5,6 милиарда долара.

Вчера водещите индекси на Уолстрийт потънаха с над 9 на сто в края на търговията на фона на опасенията от разпространението на новия коронавирус. Това е най-големият борсов спад от 1987 година.