Кристино Роналдо искал да превърне два от хотелите си във временни болници, в които безплатно да се лекуват заболели с коронавирус, съобщава мадридският в. "Марка".

Един от най-големите във футбола бил готов да плаща заплатите на лекари, сестри и санитари, които ще бъдат ангажирани в "клиниките". 

Новината обиколи света и предизвика възхищение, но по-късно говорител я опроверга, като заяви, че хотелите ще си останат хотели.

Роналдо и негови бизнеспртньори в туристическия бранш - Pestana, притежават четири хотела - два в родината на аса, по един в Мадрид и Ню Йорк. Те носят името Pestana CR7.

Според опроверганата информация Кристиано искал да трансформира 4-звездните в родния си град Фуншал - на остров Мадейра, и в Лисабон. Нощувка в двойна стая там започва от 180-200 евро. И двата бяха открити през 2016 г., а в Мадрид и Ню Йорк - на следващата.

Нападателят вече бил информирал местните власти за своето намерение. Това се оказа невярно - не и към настоящия момент.

Преди дни тръгна слух, че е дал положителна проба за COVID-19. Беше опроверган, след като Роналдо мина тест.

"Светът преминава през трудно време и от всички нас се изисква по-голяма грижа и внимание към околните, заяви Роналдо в социалните мрежи в петък. - Днес не вземам думата като футболист, а като син, баща, просто човек, който е притеснен от ставащото по света. Важно е да спазваме препоръките на Световната здравна организация (СЗО) и на правителствата, за да се справим. Опазването на човешкия живот е най-важният приоритет. Изпращам моята подкрепа за всички, които загубиха любими хора."

"Солидарен съм с онези, които водят битка с новия вирус, като моя съотборник Даниеле Ругани. Подкрепям невероятната работа на медицинските работници - те излагат собствения си живот на риск, за да помагат на останалите", се казва още в посланието.

В събота Португалия обяви за 169 заразени с COVID-19. Още никой не е починал. Страната е под двеседмична карантина, транспортът е ограничен. Самият Роналдо се оказа в невъзможност да се прибере в Италия, тъй като страната не приема самолети, а футболът е "под катинар", подобно на цяла Европа.

Така той остана на остров Мадейра, където тренира самостоятелно. Кристиано замина за страната си, за да е близо до своята майка Долорес, който получи инсулт.

Откриването на хотела в Лисабон през 2016 г.

Хотелът на острова (там все още няма заразени) е близо до пристанището, а на външните му площи често се правят DJ партита, когато е топло. Наблизо е музеят на № 7. Сградата в Лисабон е в реновирана историческа част на португалската столица. При две нощувки там гостите получават автограф на звездата, а при четири и повече - подписана топка.