Над 1000 са вече починалите от новия коронавирус в Испания, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Общият брой на заразените в страната доближава 20 000, съобщи още директорът на испанския Център за извънредни здравни ситуации Фернандо Симон.

"В Испания има 1002 смъртни случая и на национално ниво имаме общо 19 980 случая на зараза, което е с 2833 повече в сравнение с вчера или увеличение с 16,5 процента", заяви Симон.

Броят на заразените с новия коронавирус в Португалия нарасна за един ден от 785 на 1020 души, съобщи днес телевизия "Сик", цитирана от ТАСС.

По последни данни на здравните власти в страната са регистрирани шест смъртни случая от коронавируса.

В сряда вечерта португалските власти въведоха извънредно положение за 15 дни, но след изтичането на този срок то може да бъде продължено.

Южната германска провинция Бавария, най-голямата по площ в страната, ще наложи ограничения върху излизането навън за две седмици в опит да спре разпространението на новия коронавирус, съобщи днес регионалният премиер Маркус Зьодер, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Не е лесно да се вземат тези решения", каза Зьодер. "Ние обаче ги вземаме с оглед на онова, което знаем, и с ясно съзнание. Бавария ще остане и след коронавируса, но ще бъде още по-силна, ако действаме внимателно".

Бавария стана днес първата германска провинция, която взима подобни мерки, отбелязва Франс прес.