Христо Стоичков дава рецептата си как се справя с коронавируса в интервю за каталунския в. "Мундо депортиво", в който някога имаше колонка. Камата е в САЩ - от години той работи за базираната в Маями мексиканска телевизия "Унивижън".

Заобиколен е от цялото си семейство, но казва, че не се вижда с децата и внучето си от съображения за безопасност. През миналата седмица Камата призова строго да се спазва карантината с мерена реч в инстаграм.

“Аз съм здрав, но много се пазя. Ям чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя от този вирус, разказва № 8. - Тук съм със семейството си - с моята съпруга Марияна, с тъщата... Тя е на 80 години и трябва много да я пазим, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не бива да рискуваме. Тази болест се предава много лесно.”

Стоичков описва мерките в щата Флорида:

“В Маями са все по-драстични. Първо училищата се опразниха, след това плажовете, улиците... Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Вирусът удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам, но много внимавам да не засегна хората, които най-много обичам.”

Стоичков признава, че с тревога следи нарастването на болните в Испания и не пести съвети за строга карантина и изолация. Той дава за пример Китай, където по думите му проблемът бил решен за два месеца, "защото цялата държава се мобилизирала".

"Тази криза показва в какво състояние е светът, реди Камата. - Китай е силен, но Италия и Испания са слаби, както и цяла Европа. Виждаме сега какво се случва в САЩ."

Футболът липсва на Стоичков, но той е песимист, че Шампионската лига и вътрешните първенства ще завършат. Не го и вижда за редно.

"Най-важно е здравето на хората", заключва Ицо, като демонстрира, че в момента основно се вълнува как се развива пандемията по света.