Осем водещи клуба от Висшата лига на Англия са подписали общ документ, изпратен до Арбитражния спортен съд (КАС) и насочен срещу "Манчестър Сити", пише "Дейли Мейл".

Крайната цел на този иск е "гражданите" да не бъдат допуснати до участие в Шампионската лига през следващия сезон. В заверата са "Ливърпул", "Лестър", "Челси", "Манчестър Юнайтед", "Уулвърхумптън", "Тотнъм", "Арсенал" и "Бърнли". Единствено "Шефилд Юнайтед" липсва от топ 10.

Казусът е свързан с решението на УЕФА да извади "Сити" от Шампионската лига за следващите два сезона заради нарушаване на правилото за финансов феърплей. Манчестърци обжалваха в КАС и се чака решението. Арбитражът може да потвърди санкцията, но може да я отхвърли или върне в УЕФА. Както се случи с "Милан" наскоро.

Има вариант при протакане "Манчестър Сити" да започне в надпреварата от следващия сезон. Касае се за молба от "небесносините" към КАС, който да позволи на отбора участие докато делото тече. Не е ясно дали такава е подадена.

Спекулациите за горното са все повече, поради което "Ливърпул", "Юнайтед" и компания решили да вземат превантивна мярка, посочва "Дейли Мейл".

В доводите те са посочили, че веднъж вече "Сити" е бил глобяван заради нарушаване на ФФП, те се чувствали излъгани, че един от техните конкуренти е получил нечестно предимство, прескачайки правилото.

"Манчестър Сити" е отказал коментар пред изданието. Както и КАС. Няма яснота кога в Лозана ще се произнесат по жалбата от стадион "Етихад".