Възможни са затруднения с доставката на пресни и сезонни продукти особено от трети страни, прогнозира пред БНТ транспортният министър Росен Желязков. Той посочи, че зелените коридори трябва да гарантират доставката на всички видове стоки. Но с приоритет остават лекарства и хранителни продукти, но не трябва да има ограничение и пред останалите стоки и материали.

За България зелените коридори са Калотина - Капитан Андреево, Видин-Кулата, Русе-Кулата и връзките между тях.

"Докато има стоки, ще има и транспорт. Транспортът е гаранция за това стоките да бъдат доставени своевременно. Разбира се, ще има затруднения особено за някои продукти - пресни, сезонни и то от държави, където комбинираният транспорт е изключително важен. Това са прогнози, но не дотолкова, колкото в Европа доставките биха били осуетени, по-скоро за трети страни.", каза Желязков.

Министърът посочи, че и в момента сухопътният транспорт работи нормално, и морският и железниците също. И добави, че доставката е гарантирана. Все пак ще има затруднения и колкото по-скоро се премине през пандемичният пик, толкова по-добре, прогнозира той.