Общо 346 са заразените с коронавирус в България. Това обяви на брифинга в 17.00 часа шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той каза, че за днес за регистрирани 8 нови случая, като всички от София. Така в столицата заразените са вече 214. 13 от заразените са интубирани и са в интензивен сектор. 17 медици имат коронавирус.

Още двама болни са успели да се преборят със заразата, дали са две положители проби и са изписани. Така общият брой на оздравелите е 14 за страната. 

Според проф. Мутафчийски тези, които са излекувани от коронавирус се предполага, че са изградили имунитет. Общо 7000 са направените тестове до момента.

Попитан как ще коментира пълните улици в България, той посочи, че е само въпрос на време да се вземе като мярка излизането от домовете само срещу декларация.

По-рано беше съобщено, че щабът обмисля затягане на мерките. Сред тях - вечерен час и тотална забрана за напускане на домовете.

Тази нощ почина 51-годишна жена в Благоевград. Проф. Мутафчийски каза, че тя е била и с хипертония и тежка астма. Средната възраст на починалите е паднала на 66 години. В болница "Св. Ана" е интубиран и млад мъж на 37 години. И началникът на щаба го даде за пример, че зарата не щади и млади хора. Отново повтори, че е много лесно предаваща се зараза.