Всички театри на „Уест Енд“ и „Бродуей“ са затворени, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Големият композитор Андрю Лойд Уебър обаче е решил да направи жест към публиката, като ѝ предостави безплатен достъп до някои от произведенията си, докато трае карантината, съобщава „Класик ФМ“.

Засега са обявени две заглавия, но Уебър не фиксира колко време ще продължи излъчването на мюзикълите му. Ще се излъчват по веднъж седмично в YоuTube канала „The Shows Must Go On“.

Първи ще бъде пуснат филмът спектакъл от 2000 г. „Йосиф и вълшебната му пъстра дреха“ с участието на Дони Озмънд, Джоан Колинс и Ричард Атънбъроу. Онлайн премиерата ще се състои на 3 април в 22 ч. българско време. Всяко следващо излъчване ще бъде в петък.

Линкът ще остане достъпен 48 часа, след което ще бъде свален. Следващата седмица в програмата е „Исус Христос Суперзвезда“, запис от 2012 г. с участието на Тим Минчин, Мелани Си и Крис Мойлс. Излъчването се пада на 10 април, Разпети петък от католическия календар.

По-рано тази седмица оркестърът от мюзикъла „Фантомът на операта“ на „Уест Енд“ записа изпълнение на песента „All I Ask of You“ от домовете си, в което се включи и Уебър.

 

 

Композиторът призова публиката си да подкрепи театралите по време на криза и препоръчва три благотворителни инициативи, които набират средства: „Acting For Others“, „Broadway Cares“ и „Actors Benevolent Fund“.

"Площад Славейков"