Лекарят на френския футболен клуб "Реймс" Бернар Гонсалес се е самоубил, пише в. "Паризиен". 60-годишният медик беше заразен с COVID-19. Той е работил в клуба над 20 години. Елитният отбор от Лига 1 потвърди новината.

Гонсалес е бил под домашна карантина със съпругата си. Според "Паризиен" в предсмъртното си писмо докторът е обяснил, че инфекцията е причина за решението му. Засега няма данни какво е било неговото състояние.

“Нямам думи, съсипан съм от тази новина - написа президентът на "Реймс" Жан-Пиер Кало. - Тази пандемия засяга "Реймс" в самото сърце. Този човек е личност и великолепен професионалист. Неговата 20-годишна мисия в клуба бе изпълнена с максимално умение, страст и дори саможертва. В най-тежките периоди за клуба д-р Гонсалес работеше на доброволни начала.

Той беше художник в душата си. Между нас е имало и противоречия, приятелски разногласия, но това бе като игра. Той ми беше личен лекар и днес всички мисли на служителите на клуба, за които той ще остане силна фигура, са насочени към подкрепа на съпругата и родителите му.“

 

Médecin. Artiste. Stadiste. Docteur Gonzalez.

Публикувахте от Stade de Reims в неделя, 5 април 2020 г.