Стамен Белчев вече не е старши треньор на елитния "Арда" (Кърджали), обяви клубът на официалния си сайт. Раздялата е по взаимно съгласие. Станала е факт след среща на Белчев с президента на клуба Петър Пешев.

В информацията на "Арда" се казва следното:

"Стамен Белчев остава завинаги в историята на клуба, след като под негово ръководство ПФК "Арда" влезе за първи път в елита на българския футбол. Това се случи през 2019 г., когато в баража за участие в Първа лига "Арда" победи "Септември" с 1:0 с гол на Ахмед Осман.

Ръководството на ПФК "Арда" в лицето на президента Петър Пешев изказват огромна благодарност към Стамен Белчев за цялата му работа в "Арда". Той винаги е добре дошъл на "Арена Арда".

Стамен Белчев няколко пъти подаваше оставка, която ръководството на клуба от Кърджали не приемаше. През миналия и настоящия сезон той постоянно беше спряган за завръщане в ЦСКА-София, откъдето беше уволнен преди две години. 

"Арда" публикува обръщение на Белчев до феновете на клуба. Той благодари за подкрепата и каза, че начело на отбора е изживял едни от най-хубавите моменти в треньорската си кариера.

"Арда" беше клубът, инициирал подписка за прекратяване на първенството неотдавна. Сред подкрепилите я беше и "Лудогорец". Отборът от Южна България е вторият, разделил се с треньора си по време на извънредните мерки. Първия беше "Царско село", от който в края на март си тръгна Никола Спасов.