"Искам да благодаря на хората, които останаха в София и които със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в столицата.“

Това каза столичната кметица Йорданка Фандъкова при посещението на дом за възрастни хора, цитирана от бТВ.

"Чувам, че има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вируса? Защо трябваше да си причиняваме това? Моето притеснение във връзка с връщането на софиянци от цялата страна е сериозно“, каза столичната кметица.

По думите й контролът на влизане в София ще бъде много сериозен, както трябва да бъде.

Фандъкова каза още, че дали мерките ще се затегнат, зависи само от нас.

"Моля, нека да останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат по-нататъшните мерки“, призова още градоначалникът на София.

Вече втори ден София е затворена до второ нареждане. Масовото излизане в сряда и четвъртък от столицата стана причина властите да наложат строгата забрана. Тази сутрин на магистрала "Тракия" няма опашки от превозни средства и обстановката е спокойна, показа още телевизията.

 Хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да стигнат до работното си място в определен времеви прозорец – от 6 до 8 ч. сутринта, а връщането от 18 до 20 ч. След тези часове нямат право да се движат хората с лични автомобили, които отиват или се връщат от работа.

Сащо така Фандъкова съобщи, че от днес започва тестването на шофьорите от градския транспорт в гаражите „Малашевци“ и „Дружба“, където работеха двамата шофьори с установен коронавирус.

"Тестовете на контактите им бяха отрицателни, но въпреки това, за да са спокойни хората с директора на автотранспорта и РЗИ организирахме поетапно тестване. За днес сме предвидили почти 400 души, които ще бъдат тествани, ако успеят екипите на РЗИ да се справят“, посочи кметицата на София, цитирана от "Фокус".