410 души са починали за последното денонощие в Испания от COVID-19. Това се посочва в информация, публикувана на уебсайта на Министерството на здравеопазването на страната, цитирана от БТА.

Този показател е най-ниският след 22 март. На 1 април беше записан антирекорд на смъртността - тогава 950 пациенти станаха жертва на епидемията за ден.

Общият брой на смъртните случаи от началото на разпространението на инфекцията в страната е достигнал 20 453. В Испания са открити 195 944 случая, като по този показател тя заема второто място в света.

За 24 часа броят на случаите се е увеличил с 2118 положителни теста. 77 357 пациенти са възстановени от началото на епидемията. Първият случай на коронавирус в Испания е регистриран на 31 януари, а броят на заразените започва рязко да нараства след избухването в Италия.

Очаква се на 22 април Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) да удължи режима на извънредното положение до 9 май включително. Премиерът Педро Санчес обяви, че от 27 април ще бъдат облекчени мерките за деца под 12 години, за да могат да излизат.