Трима души в германския футболен клуб "Кьолн" са заразени с коронавируса, обяви десетият в Бундеслигата на официалния си сайт. Не става ясно дали сред тях има футболисти, треньори или хора от персонала и администрацията. 

"Козлите" заявяват, че ще запазя конфиденциалност за самоличността на далите положителни проби. Въпреки това тренировките на тима продължават по график, а тримата са под карантина в домовете си. Те нямат симптоми, казва "Кьолн".

Положителните резултати са излезли при масово тестуване на всички в клуба.

Това е лоша новина за Бундеслигата и феновете й, предвид опитите да стане първото първенство в Европа, което рестартира. Имаше планове за начало на мачовете на 9 май. Преди два дни обаче канцлерът Ангела Меркел отложи подновяването за 16-и или 23 май. Крайно решение ще се вземе в сряда - на 6 май.

Бундеслигата спря в средата на март, а отборите подновиха тренировки на малки групи на 6 април. Желанието на повечето политици е сезонът да се доиграе - на празни стадиони, при масово тестиране на тимовете и строги мерки за безопасност и физическа дистанция.

До края на шампионата остават девет кръга. Шефовете на Бундеслигата предупредиха, че ако футболът не се завърне до юни, професионални клубове в Германия ще фалират.