Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника към здравната служба на Великобритания, украси болница. По този начин той показа своята почит към медици, борещи се с пандемията на коронавирус във втората най-засегната държава.

Уличният художник публикува и изображение на произведението в инстаграм, съобщава БНР. От него се вижда момче в работни панталони, което си играе с фигурка на медицинска сестра с мантия на супергерой.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Единственият цветен елемент в художественото произведение - озаглавено Game Changer, е червеният кръст на униформата на медицинската сестра, а изоставените фигурки на Супермен и Батман лежат в кошница до момчето.

"Благодарности за всичко, което правите", пише в бележка на художника към служителите в болниците.

Банкси също така изразява надеждата, че неговата творба ще ободри малко обстановката в болничното заведение, макар и рисунката да е черно-бяла.

Окачено на стена на коридор в болница в Саутхемптън в Южна Англия, платното от един квадратен метър ще бъде изложено за публичен показ, когато бъдат премахнати мерките, заяви говорител на Банкси.

По-късно ще бъде пуснато за продажба на търг за събиране на пари за благотворителни организации, свързани с Националната здравна служба на страната (NHS).

Официалният брой на смъртните случаи на COVID-19 на Великобритания тази седмица изпревари мрачната статистика в Италия с повече от 32 000 смъртни случая, което нарежда Острова на второ място в класацията след САЩ.