Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

София отбеляза днес 9 май скромно. Местата за поклонение и церемонии бяха полупразни заради страха от зараза въпреки слънчевото време. 

Президентът Румен Радев и вицепрезидентката Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния воин, а след това участваха в церемония по издигане на знамето на Европейския съюз пред президентството.

Друго знаме се вееше пред спорния Паметник на Съветската армия в София. 

Публиката беше главно от негови връстници с маски. 

Но имаше и известни лица с ордени.

Сред положилите цветя тук беше и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Например депутатът от БСП Таско Ерменков (на снимката).

"Недостойни са опитите да се омаловажава този подвиг и да се пренаписва и преиначава историята със задна дата заради конюнктурни политически интереси. Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява“, каза тя за края на Втората световна война.

Тя не забрави и Деня на Европа: 

"Нека бъдем горди българи в силна и социална Европа! Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Днес е ден на осъзнаване. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа!“

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.