На профила във фейсбук Vassil Bozhkov бяха разпространени скрийншотове от разговори, на които пише, че събеседникът е Vladi Goranov (точно по този начин - на галено, б.р.)

Текстът е следният:

Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ (ДържавнаТА комисия по хазарта, б.р.). Ето как се случваше:

"Девойката"  е Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 8.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН - гласи забележката.

Следващото е следното:

Пояснението е, че "Сашо" е Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019 г.

Прави впечатление, че и двамата събеседници не са "на ти" с българския правопис. 

 

Потърсихме Горанов за коментар, засега безуспешно. Все пак малко по-късно на официалната страница на Министерството на финансите се появи следното съобщение:

"Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков.

Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна."

Както Клуб Z писа, на същия профил, създаден относително скоро, снощи се появи анонс: 

"Утре в 8:00 ч. тук ще бъде публикувана малка част от доказателствата в подготвения от г-н Васил Божков сигнал до български и международни институции."

Прави впечатление, че публикуваното е наистина малко - което може да означава всичко, включително и намек към властимащите.

Иначе, що се касае до обвиненията към Божков по същество - че за години не е платил стотици милиони такси, той обвини в интервю пред бТВ именно финансовия министър, че е контактивул пряко с него. И поиска оставката му.

Самият Горанов излезе - след като и премиерът Бойко Борисов се намеси, и каза, че Божков лъже.