Акциите на “Левски“ са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България, заяви бившият финансов благодетел на "сините" Васил Божков в пореден пост във фейсбук. Той не уточнява кой е новият собственик.

Предполага се, че това трябва да е Наско Сираков, който изяви желание да ги получи, а Божков и Георги Попов, който ги притежава официално, обещаха това. Преди дни Попов каза, че легендата ще вземе акциите безвъзмездно.

Ето какво гласи постът на Васил Божков:

"Обръщам се към всички, които милеят за ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“.  Управляващата #хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава.
Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари. 
Акциите на ПФК “Левски“ АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България."

 

Обръщам се към всички, които милеят за ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в...

Публикувахте от Васил Божков в Петък, 29 май 2020 г.

 

В четвъртък изтече законовият двуседмичен срок, в който Бойко Борисов, на когото бяха джиросани акциите и пратени по журналиста Сашо Диков, можеше да бъде вписан в акционерната книга на "Левски". Това не се случи, премиерът категорично отказа да получи документите. Така "топката" отново отиде в Попов и Божков.

"Сините" насрочиха две дати за провеждане на общо събрание през юли. Досега Наско Сираков не е обявил как смята да издържа "Левски". Изпълнителният директор Павел Колев заяви, че води преговори с потенциални спонсори. В момента клубът се финансира най-вече от дарителски кампании, в които участват фенове и богаташи.