Футболистите на "Барселона" са помолени да се съгласят с ново намаляване на заплатите им, твърди в. АС. Още през март Лео Меси и компания склониха да се откажат от по 70 процента от месечните си възнаграждения, докато не се играят мачове заради пандемията. Отделно от това те отделиха още пари, за да може персоналът на клуба да получава пълния размер.

Ла Лига се подновява след 8 дни, но въпреки това футболистите ще трябва да се лишат от още поне според АС.

На 23 май президентът на клуба Жосеп Мария Бартомеу е посетил тренировка на отбора и е уведомил лидерите, че трябва да бъдат пожертвани общо 14 милиона евро, за да може клубът да посрещне най-наложителните разходи, преди да започне отново да получава приходи от тв права, спонсори и т. н. "Блаугранас" засега не могат да разчитат на постъпления от билети, тъй като може би до края на сезона няма да се допускат зрители на трибуните. Значително е намаляла търговията с фенски стоки.

Барса се тресеше от скандали по време на извънредното положение, а дрязгите в клуба бяха заложени още преди това.

Шестима директори на клуба подадоха оставки начело с вицепрезидента Емили Русо, който открито обвини управата във финансови злоупотреби и корупция. Паралелно с това играчите се опълчиха на управата, включително за въпросното намаляване на заплатите със 70 на сто. Те се оплакаха в декларация, че ненужно били притиснати до стената, независимо че и сами са наясно, че ще направят съкращения.

"Барселона" гостува на "Майорка" на 13 юни. Два дни по-рано Ла Лига рестартира с местното дерби "Севиля" - "Бетис". На 14-и пък "Реал" (Мадрид) приема "Ейбар". "Барса" води на върха с две точки пред вечния си съперник, а до края остават 11 кръга.