Васил Божков потвърди чрез своя профил във фейсбук, че публикуваният в края на миналата седмица сигнал до прокуратурата е негов и е автентичен.

Както Клуб Z писа, в сигнала се твърди, че по различни начини е предоставил на премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и Менда Стоянова - зам.-шеф на парламента, общо 60 млн. лв.

Последва реакция същият ден от премиера Бойко Борисов, който каза, че в живота си е получил една пура - почерпка от Божков и че някой ден, когато няма да е премиер и да е "скопен" - както сега, ще пуска и той комикси.

Той също намекна, че си запазва правото да говори кой кого е "натискал". 

В новия пост на обвиняемия бизнесмен отново се напомня, че той има "доказателства, записи и свидетелски показания", които ще предостави и на европейските институции. И пише още:

"Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата."

Божков пише още, че никой не го е търсил от българската прокуратура да го разследва (междувременно у нас стана ясно, че сигналът му е разпределен на прокурор Ангел Кънев от Спецпрокуратурата, който разследва и... самия Божков, б.р.).

Той казва, че ще се обърне и към "правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми", както и че сигналът е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия.