Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Братът на убития от полицията в Минеаполис Джордж Флойд давайки днес показания в Конгреса, заяви, че иска брат му да остане "повече от едно име" в растящия списък на жертвите на полицейско насилие, предаде Асошиейтед прес.

Филонайз Флойд участва в слушания в Конгреса ден след погребението на брат си, превърнал се в символ на демонстрациите в САЩ и по света с призиви за промяна на полицейските практики и за слагане на край на расовите предразсъдъци, отбелязва АП.

"Ако неговата смърт допринесе за промяна на света към по-добро - а аз мисля, че това вече се случва, това значи, че той е умрял така, както е живял", каза братът на загиналия според раздадено предварително копие от неговото изказване пред законодателите. "Хората, излезли по улиците, ви казват: стига толкова. Бъдете лидерите на тази страна и на този свят, от каквито има нужда. Спрете болката, направете това, което е правилно", призова той законодателите.

На заседанието, председателствано от шефа на юридическата комисия на Камарата на представителите Джералд Надлър, започна разглеждането на предложения на конгресмените демократи за промени в закона за полицията във връзка с националния дебат относно начините на действие на полицията и расовото неравенство в САЩ.

На заседанието на комисията ще бъдат изслушани и представители на правозащитни организации, и лидери на правоналагащи органи. Смъртта на Джордж Флойд в Минесота предизвика възмущение и протести в цял свят.

Коментари

Stas Torv's picture
Stas Torv
EDS

И Филонайз Флойд ли има

И Филонайз Флойд ли има криминално досие дълго като "Война и мир", обхващащо 20 годишна кариера? Защото Джордж Флойд се оказа човек който не желаеш да срещнеш на улицата.
 's picture

Дидо

На тия...

...им дай само оправдания да грабят и палят.Маймунски работи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.