Младият английски национал Калъм Хъдзън-Одой е разследван за изнасилване, предават медиите на Острова. 19-годишният футболист на "Челси" е арестуван в ранните часове на неделя, а след това освободен под гаранция. Засега "Челси" не коментира.

Като начало нападателят ще отнесе санкция за нарушаване на мерките на извънредното положение във Великобритания - поредният футболист, който прави това. Хъдзън-Одой се запознал с момиче онлайн и го поканил в апартамента си в Лондон. Изпратил е кола. Това е забранено от британските власти в условията на пандемията.

В 03:53 часа местно време в полицията е получено обаждане от жена, която заявила, че е изнасилена и потърсила помощ. На място пристигат полицейска кола и линейка. Според в. "Сън", младата жена е модел.

Играчът е задържан, а гаранцията му важи до средата на юни, когато за първи път ще се яви пред съда. За всичко това информира градската полиция, без да споменава имена.

Калъм Хъдзън-Одой беше сред футболистите, дали положителен резултат за COVID-19 през март. След като бе излекуван, той започна индивидуални тренировки в края на миналата седмица. Преди повече от месец заяви, че пробите му вече са отрицателни, а поначало е бил почти асимптомен - само с лека температура за няколко дни.

Тийнейджърът дълго беше ухажван от "Байерн" (Мюнхен), преди да преподпише с "Челси" миналия септември. Заплатата му е сред най-високите за футболист на тази възраст във Висшата лига - 180 000 паунда на седмица.