На 92-годишна възраст почина последната от братята и сестрите Кенеди - Джийн, предаде "Ню Йорк таймс". Тя е първата сред жените от клана, която заема сериозен политически пост - става посланичка на САЩ в Ирландия през 1993 г.

Джийн Кенеди е родена в Бруклин, Масачузетс на 20 февруари 1928 г. Тя е осмото от деветте деца на Джоузеф П. и Роуз Фицджералд Кенеди.

През 1948 г. Джийн завършва английска филология в Университета Манхатънвил в Ню Йорк. През 1956 г. се жени за финансиста от Ню Йорк Стивън Смит, който се грижи за семейното богатство на клана Кенеди след като през 1961 г. Джоузеф получава инсулт. 

Дълги години ролята на Джийн и на нейните сестри в политиката е ограничена - те присъстват на политическите събития от кампаниите на братята си.

През по-голямата част от живота си Джийн е смятана за "тихата" Кенеди. Тя участва в множество благотворителни инициативи, като предпочита да остане в сянката на прожекторите.

Всичко това се променя през 1993 г., когато тя убеждава брат си Тед да помоли президента Бил Клинтън да я назначи за посланик на САЩ в Дъблин. Баща ѝ Джоузеф преди това е служил като посланик в Лондон и покрай заниманията му Джийн често е посещавала Ирландия като дете.

Ирландците още пазят топли чувства към Джоузеф и затова Джийн бързо успява да спечели сърцата им. Скоро се превръща във втората най-популярна жена в страната - след президентката Мери Робинсън.

В качеството си на посланик тя играе ключова роля за подписването на Белфасткото споразумение, което слага край на кръвопролитната война на острова.

В края на петгодишния си мандат тя е питана дали се е решила да заеме поста заради това, че е свързала насилствения конфликт в региона и убийството на братята ѝ Джон и Робърт.

"Почувствах, че съм в позиция, в която мога да помогна, че имам дълг", казва тя.