Националният ни отбор по футбол играе още в първия ден на второто издание на турнира Лига на нациите - срещу Ейре на 3 септември (четвъртък) в София. България е в група Б4 на Дивизия Б (втората) заедно с ирландците, Уелс и Финландия, а днес УЕФА обяви пълната програма.

Отборната надпревара беше под голяма въпросителна заради пандемията, говореше, че може да бъде отложена за догодина или отменена. Засега УЕФА е решила да я стартира, но не е изключено това да се промени, ако епидемиологичната обстановка в Европа се усложни наесен.

Няма информация дали ще се допускат зрители по трибуните.

На 3 септември 21:45 ч селекцията ни приема Ейре, а в същия ден има голям мач: Германия - Испания от гр. А4 на Дивизия А, в която са още Швейцария и Украйна. На 5 септември вниманието привличат срещите Португалия - Хърватия и Швеция - Франция.

На празничния 6 септември пък тимът ни гостува на Уелс, а на 11 октомври приключва първото завъртане с гостуване на Финландия. Преди това обаче - на 8 октомври, е насрочен първият бараж за Евро 2020 между България и Унгария. При победа, отборът на Георги Дерменджиев ще срещне Исландия или Румъния на 12 ноември.

А първата фаза на Лигата на нациите продължава до късната есен. На 14 октомври националите са домакини на Уелс, което означава, че за 6 дни трябва да изиграят три мача - нещо, което не се е случвало досега.

Същата ще е ситуацията и през ноември, особено при успех над Унгария. На 15 ноември България приема Финландия, а на 18-и гостува на Ейре.

Лигата на нациите ще продължи с финалите идната пролет. Два отбора от турнира ще се класират директно за Световното в Катар през 2022 г.