Ще ги познаете по това, че мълчат. А обикновено гледат да са заобиколени от камери и микрофони. Да се чуди човек как прескачат толкова удобен повод да демонстрират родолюбие.

Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България", се опита да стъпи на българска държавна земя и да забие там българското знаме. Да, безспорно политическо действие. Гардовете на Доган, прикрепени му от НСО - българска служба, издържана с парите на българските данъкоплатци, изхвърлиха български политик и захвърлиха българското знаме. И какво следва? Безспорно политическо бездействие...

Мълчи Бойко Борисов - премиер. Мълчи глутницата патриоти - коалиционни партньори. Мълчи Валери Симеонов (малко след като бе публикуван текста, Симеонов коментира казуса, бел. ред.), мълчи Красимир Каракачанов... (отново по-късно днес и той каза няколко думи, но не по същество - бел. ред.) Мълчи Корнелия Нинова - уж главен опозиционер. Радев поне имаше доблестта да признае, че въпросните мутри наистина са И служители на НСО. Освен слуги на Доган. Естествено някакси - мълчи и ДПС. Мълчи и МВР, на което му беше отредена ролята на пъзлив съучастник.

Всеки "мълчаливо" дава да се разбере, че НСО не е негова работа. Да, появиха се по телевизиите и във фейсбук дежурни бранители - не е ясно на какво. Които несръчно, неталантливо и политически безидейно се опитаха да размият факта, че законите не важат за всички.

Защо мълчат тези хора?! От реакцията на българското обществено мнение е ясно, че ако осъдят действията на мутрогардовете, ще спечелят. Те всички са политици - какво им е по-важно от това да получат обществено одобрение?

Явно има нещо по-важно - да не разгневят Онзи, чието име не бива да се споменава. И неговия пратеник на земята Пеевски. А може би вече е обратното? Няма значение.  Страхът от този тандем отсъжда на българските политици ролята на безмълвни, страхливи овце. Не, не агнета - агнетата са все още невинни и дори имат право да бъдат уплашени. 

Ама не харесвали Христо Иванов?! Какво от това? Има принципи. Тоест, би трябвало да има. Тяхното мълчание е обидно за всички нас. И ако имаме поне малко от тази низвергната думичка - достойнство - би трябвало да ги наградим на изборите персонално. С мълчание.