Световният елит в тениса начело с Новак Джокович и Рафаел Надал е заявил участие за турнира Western & Southern Open, който започва на 22 август и е подгряващ преди US Open, планиран да стартира в края на идния месец.

Надпреварата в Синсинати от Мастърс 1000 бе преместена в Ню Йорк - в същия комплекс, за да подгрее Откритото първенство на САЩ и по-лесно да привлече големите имена в условията на пандемия и огромна несигурност как тенисът да се завърне.

От топ 10 липсват само двама - оперираният на два пъти тази година Роджър Федерер и Гаел Монфис. Сред изявилите желание да участват в жребия е и Григор Димитров, който в предишните дни игра на демонстративен турнир край Ница и заяви, че е далеч от най-добрия си тенис заради изкараното заболяване от COVID-19.

Димитров спечели W&S Open в щата Охайо през 2017 г. Той не даде ясен отговор дали възнамерява да пътува до САЩ.

А наличието на почти всички звезди на предхождащия турнир в Ню Йорк - ако то се осъществи, дава надежди и за присъствието им на US Open. През последните седмици Джокович, Надал и компания бяха скептични, че ще се впуснат в шампионата заради рестрикциите на организаторите, които ги затрудняват.