"Няма да позволя моето име да се споменава заедно с това на Маджо (Младен Михалев - б.р.), това няма да ви се получи, уважаеми дами и господа от ГЕРБ. И на тебе, Бойко, няма да ти се получи. Сега ми гледай физиономията. Оттук нататък във всяко публично изявление ще задавам няколко въпроса. Кога Бойко Борисов ще излезе и ще разкаже конкретно и детайлно за своите бизнес връзки и лична история с Пашата (Румен Николов -б.р.), Маджо, със СИК? Кога прокуратурата ще се заеме с тези истории. Кога ще извадим от Търговския регистър общите фирми, защото Бойко Борисов е ортак с тези хора. Бойко, ти си ортак с тези хора, които се опитваш да ми припишеш". 

Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на премиера Бойко Борисов, който по-рано днес от джипа си реши да коментира сюжета с бившия депутат Димитър Ламбовски, който по време на живо предаване от протестите в неделя вечер се приближи до Иванов, снима се и му каза как "тоя" се е обадил на Маджо. Кой е "тоя" все още не е със сигурност ясно, но от вчера има предположения, че е бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев. Сюжетът обаче стана повод представители на властта - официално в лицето на Валери Симеонов, да свързват Христо Иванов с Маджо.

Днес по повод видеото Борисов заяви, докато шофираше:

"Аз на един мой министър бивш (б.р. - Христо Иванов е министър на правосъдието във второто правителство на Борисов) - само като му видях гузната физиономия... Бегай, бегай, бегай... Двуличието ще блесне със страшна сила. Ама се оправдават после, гузно. Той само да се погледне в огледалото - аз като го получих и му го препратих - да се погледне гузната физиономия само. Всеки има оправдания. Гузната физиономия не може да се оправдае." 

Иванов отговори с живо предаване във фейсбук от пред сградата на Висшия съдебен съвет. Отбеляза, че за разлика от Борисов, който коменира, докато го снимат в гръб в джипа и не му се вижда физиономията, той самият ходи по улиците като свободен гражданин и всеки може да се приближи, да каже нещо, да влезе в кадър. По думите му "цяла Варна знае, че пристанище Варна отива пак в орбитата на Маджо и на СИК, и на Пашата - на приятелчетата на Бойко". Иванов се ангажира лично и ако на следващите избори "Демократична България" получи доверие, да се направи пълна ревизия на концесии и договори.

"Бойко, ти можеш ли да излезеш и да го кажеш това? Ама да погледнеш хората в очите, не, както разказват хората, като шофьорче? Тези въпроси ще ги задавам, докато не спрете да слагате моето име в едно изречение с Маджо. Няма да понасям да ми приписвате собствените си мръсотии на мене. Аз съм свободен човек", продължи Христо Иванов. 

Той добави, че в днешната инспекция с джипа на Борисов бе и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Към него Иванов зададе въпроса какво е станало с инспекцията на "Росенец" и законността на яхтеното пристанище до т.нар. Сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, както и кога ще бъде издаден акт за държавна собственост и кога ще си подаде оставката, защото "това яхтено пристанище е построено и легализирано с Ваш подпис?". Попитано бе и какво става с издаването на Акт16 на въпросния летен сарай, какъвто се оказа, че няма и беше даден срок това да се поправи.

Съпредседателят на "Демократична България" попита отново премиера и кога ще предостави ревизионните актове на "Лукойл", отново свързани с парк "Росенец", но с концесията на пристанището, отдадено на фирмата. За въпросните документи от Националната агенция по приходите Иванов спечели и дело в съда, който разпореди предоставянето им, след като Министерството на финансите отказа. По думите на Иванов обаче актовете още не са предоставени.

Припомняме, че самият Борисов в изявление в Министерския съвет обяви, че документите ще бъдат дадени, като тогава попита Христо Иванов защо не ги е поискал, докато е бил министър. Справка обаче показа, че ревизионните актове, за които става дума, са от дати, доста след като Иванов подава оставката си като министър на правосъдието в първия кабинет "Борисов".

"Няма да ви се получи да ми лепнете това петно (с Маджо - б.р.) То си е ваше, носете си го със здраве. Оставка", завърши видеото.

Пред Висшия съдебен съвет Христо Иванов разказа идеите на "Демократична България" за реформа в съдебната власт и в частност на прокуратурата, за проекта за конституционни реформи и за това, че прокурорите, които след решението на Конституционния съд могат да разследват главния прокурор Иван Гешев, е време "да спрат да се крият". Залепена бе и снимката на Гешев под табелата на ВСС. 

"Разграничете се от това петно (на снимката - б.р.). Приложете закона. Ако нямате смелост, значи трябва реформа. И реподбор. Това е положението. Протести има заради това петно и вашето бездействие." 

"Знам, че сред вас има почтени хора, излезте и го покажете." , призова водачът на "Да, България"