Протестът срещу правителството и главния прокурор започна да придобива нови форми. Група протестиращи днес шофира с едва 50 км в час - минималната позволена скорост - по магистрала "Тракия", съобщи бТВ. Маршрутът на колоната, която тръгна в 10.00 сутринта, е от София до Пазарджик и обратно.

Към 12.00 на магистралата се образува близо 20 км тапа.

Протестиращите все пак отбиха закратко в близост до тунел "Траянови врата".

Според един от участниците в автопротеста 90% от шофьорите ги подкрепят. Имаше обаче и такива, които се опитаха да изпреварят колоната на протестиращите. Това предизвика намесата на "Пътна полиция", за да не се допуснат инциденти.

Димитър Митев от движение "Заедно", което заедно с други организации провежда протестното автошествие, коментира пред БНР, че това е форма на протест срещу управлението.

"От Пазарджик е избран депутатът Делян Пеевски, който в момента заедно с Борисов управлява държавата. Ще попитаме гражданите на Пазарджик дали са доволни от техния депутат Пеевски, тези, които са гласували за него, ако изобщо има такива, и, разбира се, ще минем през пазарджишкия затвор да спрем и да попитаме надзирателите дали са приготвили килията за Бойко Борисов и за Делян Пеевски", каза Митев.

Около 14 часа шествието се насочи по обратния път към столицата.

Преди това автоколоната от 13 автомобила премина през центъра на Пазарджик и престоя двайсетина минути пред сградата на общината.

С мегафони протестиращите заявиха, че Пазарджик трябва да се включи в протестите и исканията за оставка на премиера и на главния прокурор.

В града участниците в акцията извършиха и символично издирване на депутата Делян Пеевски.