"Арда" и "Левски" завършиха 1:1 в мач от втория кръг на Първа лига в Кърджали. От 53-тата минута "сините" играха с човек по-малко заради пресилен втори жълт и червен картон на защитника Ивайло Найденов.

Иван Коконов откри още в 8-ата минута, а домакините съжаляват, че до края на полувремето не вкараха още едно попадение. И бяха наказани - в 48-ата минута Паулиньо изравни след хубава комбинация и техничен удар.

До края "Левски" се справи добре в защита, а можеше и да спечели, но малко преди края Найджъл Робърта изтърва от чиста позиция, изведен сам срещу вратаря на "Арда".

Това бе първи мач на осветление на стадиона в Кърджали, а двубоят привлече доста публика.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия бивш вратар на "Левски" Бисер Михайлов, чийто внук Николай Михайлов изведе тима с капитанската лента и има заслуга "сините" (тази вечер в жълто) да не загубят за втори пореден път през сезона и общо за пети.

Домакинският натиск в началото донесе объркване в редиците на гостите и логичен гол, изработен от много активния Спас Делев. Последваха пропуски на Делев и Коконов.

След почивката "Левски" започна по-активно, изравни, но бързо остана с човек по-малко и трябваше да се брани. Дебют направи привлеченият преди дни юноша на "Еспаньол" Матео Стаматов. Нататък стабилност прояви Михайлов при постоянните центрирания на играчите на "Арда".

Кнеженич, Делев и Емил Мартинов имаха добри ситуации за втори гол, като най-добра възможност се откри пред последния - той не уцели вратата на метри от голлинията при поредна вдигната топка.

"Левски" дочака шанса си чрез Найджъл Робърта, който получи идеален пас от Станислав Иванов в 85-ата, но не сполучи и двубоят завърши наравно.

По-рано днес "Локомотив" (Пловдив) трудно пречупи "Ботев" (Враца) с 2:1 на "Лаута" за първата си победа този сезон.