Юношата на столичния "Септември" Калоян Костов вече е футболист на "Бенфика". Младият футболист е на 16 г., роден е на 4 май 2004 г. и играе като централен защитник.

Португалският колос обяви привличането на българина на официалния си сайт.

"Много съм щастлив да бъда част от този велик клуб - с такава история и много фенове, коментира тийнейджърът пред официалния сайт на "Бенфика". - Толкова съм радостен, че ми е трудно да обясня чувствата си в момента."

Към Калоян Костов има интерес от европейски грандове от повече от година. Още през пролетта той се приближи към "Бенфика". Син е на бившия елитен съдия Калин Костов, по-известен като Людмилов (презимето си). Той се отказа от съдийството през 2015 г. с обръщение, в което заяви, че хвърля свирката заради "завист, омраза, лицемерие, безочливост, лъжи и интриги".

Той даде да се разбере, че приключва заради членовете на Съдийската комисия на БФС. Калин Костов беше футболист преди реферството - юноша на ЦСКА, и също играеше като централен защитник.

Неговият син е поредният млад български футболист, който в последните месеци отива в чужбина. В началото на лятото Никола Илиев от "Ботев" (Пловдив) премина в "Интер" (Милано). Той е връстник на Костов.

След това Мартин Минчев от "Черно море" облече екипа на "Спарта" (Прага), а Филип Кръстев ("Славия") стана част от "Манчестър Сити", като от зимата ще играе в белгийския "Ломел", който е във футболното семейство на английския клуб. Те са по-големи с три и две години от Костов и Илиев.