Братята близнаци Борислав и Радослав Цоневи отново ще играят заедно в "Левски". По-рано днес стана ясно, че Ради се присъединява към Боби, след като всичко по привличането му от италианския "Лече" е уредено. Очаква се клубът да оповести сделката официално.

Радослав Цонев се сбогува във фейсбук с "Лече" и феновете на отбора и вече е на път за "Герена". Снощи неговият брат вкара гол от свободен удар за 2:1 срещу "Етър" и осигури първа победа на "сините" като домакини тази година. Това бе повторен дебют на халфа за "Левски".

Цоневи са родени на 29 април 1995 г. в Благоевград. През 2009 г. те са привлечени на стадион "Георги Аспарухов" и бързо нашумяват като перспективни футболисти. Юношески национали са във всички възрасти, както и младежки.

Пътищата им се разделиха през 2016 г., когато Борислав пое към "Берое", а Радослав премина в "Лече". Първият беше титуляр под Аязмото и през миналото лято бе трансфериран в хърватския "Интер" (Запрешич).

Ради не успя да се утвърди в бившия клуб на Валери Божинов, два пъти беше преотстъпван. В събота той игра за последно за "Лече".

Любопитно е, че "Левски" си осигури съотборник на Цоневи от набор '95 - един от силните на клуба, спечелил всичко в юношеските възрасти. Това е Стивън Петков, който снощи гледаше мача срещу "Етър" заедно със своя мениджър в ложата на ст. "Георги Аспарухов". 

В късния следобед бе обявено, че нападателят облича синята фланелка с номер 9 като преотстъпен от португалския "Фейрензе".

Врачанинът напусна "Левски" още през 2014 г., след което премина през "Лудогорец", "Берое", "Монтана", "Ботев" (Пловдив), "Фейрензе" и чешкия "Карвина", в който беше под наем.

Идеята за връщането на собствените рожби е на старши треньора Георги Тодоров, който ги познава добре от работата си в школата на клуба.