Производителят на електромобили Tesla не може да спре да печели. Това е основният извод, който се налага от поредния финансов отчет на компанията. Той показва пето поредно печелившо тримесечие. Резултат, постигнат в условията на глобална икономическа криза - с какъвто не може да се похвали почти никоя от другите огромни автомобилни компании. Номинално легендата от Пало Алто, управлявана от визионера Илон Мъск, отчите 331 млн. долара нетна печалба. 

Силната акция на компанията пък продължава да й носи приходи в размер на милиарди, постоянно расте и маржът от продажбата на акции. При всички положения последните резултати на компанията не спират да изненадват анализаторите, които очакваха ръстове, но не и в такива размери. 

Това, което прави огромно впечатление обаче е, че Tesla вече напълно е решила проблемите си с доставките и успява да предостави на своите клиенти стотици хиляди автомобили месечно. Само за последното тримесечие са доставени 139 000 коли, при произведени малко над 145 000 или почти 100% продажба. Само за сравнение  - през второто тримесечие бяха произведени "едва" 82 000 машини.