"Лудогорец" обяви раздяла с чешкия си старши треньор Павел Върба и неговите асистенти Зденек Бечка и Мартин Тихачек. 

Официалният сайт на "орлите" информира, че ръководството на клуба е стартирало преговори с тримата за прекратяване на договорите им. 

Временно "Лудогорец" ще бъде воден от Станислав Генчев, който и в миналото е бил в тази роля, а също така и като постоянен наставник, макар и без необходимия лиценз (август - декември 2019 г.).

Двамата реално си разменят местата, тъй като в края на миналата година Върба пое поста от Генчев, който остана в щаба му.

Явно собственикът на 9-кратните шампиони Кирил Домусчиев е изчерпал търпението си към Върба. Тимът започна колебливо новия сезон в Първа лига. Не успя да влезе в групите на Шампионската лига, попадна в основната фаза на Лига Европа - за поредна година, но в четвъртък бе победен и надигран от "Антверп" с 1:2 в Разград.

Историята е показала, че при такива обстоятелства Домусчиев обикновено сменя треньора, независимо с каква визитка и успехи е той. Върба е считан за треньор №1 в Чехия за последните години. Той участва в групите на Шампионската лига с "Виктория" (Пилзен).