Конгресът на БФС е пред второ отлагане. Събранието, което бе насрочено за избор на нов президент и Изпълнителен комитет, трябваше да е първоначално на 7 юни, а впоследствие на 11 декември.

Заради усложнената обстановка с пандемията обаче, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е уведомил централата с писмо, че счита провеждането на тази дата за "категорично нецелесъобразно".

Това обявява БФС на официалния си сайт и добавя, че препоръката на министерството за отлагане е допустима от действащото законодателство и устава на съюза.

Членовете на Изпълкома вече са уведомени и се очаква "в най-кратки срокове" да се произнесат.

Очаква се те да се съобразят с препоръката на министъра и да отложат форума за неопределено време засега. Най-вероятно ще се опитат да организират заседанието преди Европейското, каквато беше идеята и за тази година. На едно място трябва да се съберат няколкостотин души - делегати, гости, журналисти и т.н.

До свикване на конгрес се стигна заради оставките на президента на БФС Борислав Михайлов и Изпълкома. Това стана след расисткия скандал на евроквалификацията България - Англия (0:6). Временно начело на родния футбол е Михаил Касабов, а ИК работи в оставка. 

Йордан Лечков, който е част от управлението и е верен сподвижник на Михайлов, атакува решения на ИК в съда и твърди, че конгресът ще бъде незаконен. Той беше отстранен като вицепрезидент - отново нелегитимно решение, според самия него.