Актьорът Мадс Микелсен е в преговори да замени Джони Деп в ролята му на Гриндълуолд в третия филм от поредицата „Фантастичните животни“, съобщава „Варайъти“. Деп въплъти магьосника в първите два филма от планираната петология, но на 6 ноември обяви, че напуска по молба на студио „Уорнър брос.“.

Причината е, че на 2 ноември лондонският върховен съд постанови, че Деп е „бияч на съпруги“, както го определи статия в жълтия вестник „Сън“ от 2018 г. Въпреки че продукцията на „Фантастични животни“ вече тече във Великобритания, Деп е заснел само една сцена, посочват от „Уорнър брос.“, затова и новият актьор няма да има много работа по презаснемането. Заради напускането на Деп и новия кастинг премиерата на филма се отложи за лятото на 2022 г.

Мадс Микелсен.

Ролята на Гриндълуолд би подхождала на типажа, който Микелсен обикновено играе – интелигентни злодеи. По начина, по който е замислен Гринделвалд, той е безскрупулен и брилянтен магьосник, който се занимава с тъмна магия и поддържа сложни романтични взаимоотношения с младия Албус Дъмбълдор (Джъд Лоу).

Ако преговорите на Микелсен завършат с договор, датският актьор ще се присъедини към състава на Еди Редмейн, Катрин Уотърстън, Езра Милър, Дан Фоглър и др. Режисьор на филма отново е Дейвид Йейтс, сценарият е разработен от Роулинг и Стив Кловс.

Премиерата на „Фантастични животни 3“ е насрочена за 15 юли 2022 г.

Мнозина очакваха в ролята на Деп да влезе Колин Фарел, който вече игра Гриндълуолд като млад във „Фантастични животни и къде да ги намерим“ (2016 г.). Актьорът обаче вече има ангажимент към „Батман“ на Мат Рийвс, където ще играе Пингвина.

"Площад Славейков"