Джони Деп напусна снимачната площадка на „Фантастични животни 3“ по молба на „Уорнър брос“, но студиото все пак ще трябва да изплати пълния хонорар на актьора, пише „Холивуд Рипортър“. Деп е заснел само една сцена за новия филм, но продукцията ще му плати 10 млн. долара за нея, твърдят източниците на изданието.

В изявление от 6 ноември Деп заяви, че напуска по молба на „Уорнър брос“. Студиото следи делото за клевета във Великобритания, заведено от актьора за клевета срещу издателската група на „Сън“ и главния редактор на изданието. Въпреки бурята около актьора, от „Уорнър“ решават да изчакат съдебното решение. Делото, в което основен свидетел бе бившата съпруга на Деп Амбър Хърд, се проведе през юли и на 2 ноември магистратите отсъдиха в полза на „Сън“, като по този начин потвърдиха твърдението на медията, че актьорът е „бияч на съпруги“.

Шефът на „Уорнър“ Тоби Емерих е взел решение студиото да скъса връзките си с Деп още на 4 ноември и да направи нов кастинг за ролята на Гринделвалд в следващите три филма от поредицата. Въпреки че актьорът сам напуска франчайза, компанията ще му дължи пълния размер на хонорара от 10 млн. долара заради договора му, според който той трябва да бъде напълно компенсиран, независимо дали филмът стигне до екран или не, независимо дали друг актьор го замени в ролята. Технически погледнато, Деп не е бил директно уволнен от „Уорнър брос“, но е бил помолен да напусне. Не е ясно какъв би бил развоят на събитията, ако Деп бе отказал молбата им, отбелязва „Холивуд Рипортър“.

Освен това, Деп съди Хърд за клевета във Вирджиния, което щеше да отложи снимачния процес на „Фантастичните животни“, и без това забавен от коронавирусната пандемия. Деп ще трябва да се яви на изслушване и да даде показания пред магистратите в продължение на три дни през ноември.

Според източници на изданието, Дж. К. Роулинг, създателката на франчайза и една от най-големите защитнички на актьора за ролята на Гринделвалд, не е оспорила решението на студиото за отстраняването му.

Премиерата на „Фантастични животни 3“ е насрочена за 15 юли 2021 г. В предстоящия филм Деп си партнира с Джъд Лоу (Албус Дъмбълдор) и Еди Редмейн (Нют Скамандър). Джони Деп бе най-високо платеният от тях заради славата си от „Карибски пирати“ и блестящото представяне на поредицата в боксофиса.

И докато „Уорнър“ разреши взаимоотношенията си с Деп, от „Дисни“ подходиха по различен начин и в следващия филм от поредицата „Карибски пирати“ в главната роля няма да бъде Джак Спароу, а нов персонаж, поверен на Марго Роби.

"Площад Славейков"