Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов отправи словесна атака към Йордан Лечков в интервю за БНТ. Футболистът се отказа от селекцията преди година, а малко по-късно посочи члена на Изпълкома на БФС в оставка като основна причина за решението си.

Оттогава двамата са в задочен конфликт. След двубоя на националите срещу Финландия в неделя (1:2) един от Четвъртите в света видимо се ядоса на въпрос за липсата на Попов.

Лечков заяви, че присъствието на халфа нямало да промени нищо, че с нищо не е допринесъл за тима, не можел да се сети дори за един силен мач на Попов за България... Футболът можел без Марадона и Лечков, значи можел и без Ивелин Попов и т.н., и т.н.

"Няма как повече да търпя критики от него, рече играчът на руския "Сочи" пред БНТ. - Той не ми е никакъв на мен - нито ръководител, нито директор или президент. Мисля, че хората, които разбират от футбол, и феновете изобщо не му обръщат внимание. Доста малка тежест има в неговите думи и поведение. И като цяло не е от авторитетите в българския футбол."

Попов изригна с провокация срещу Лечков още в първите часове след мача, когато публикува в социална мрежа снимка на папагал и написа "Дане - Какадуто, пак се изказваш неподготвен". 

"Появява се на мач, навил зимната шапка нагоре, с анцузите на националния отбор... Той имената на футболистите от нашия отбор не ги знае. Както и тези от противниковите тимове. Този човек 15 години е отговорник за националния отбор и абсолютно нищо не е постигнал. Да си седи в Сливен, на Сините камъни, да си прави гимнастиката и сутрешните кросове и да не се занимава повече с мен", добави юношата на "Левски", бивш играч на "Литекс" и още няколко клуба.